2020-2021 biyoloji dersi senebaşı zümre tutanağı

 

GÜNDEM MADDELERİ

 

  1. Açılış ve yoklama.
  2. Zümre başkanı seçimi ve zümre toplantılarının kapsam ve amaçları.
  3. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunundan Türk Milli Eğitiminin Amaçları okunması, genel ve özel amaçlarının gözden geçirilmesi.
  4. Talim Terbiye Kurulu tarafından 19/01/2018 tarih ve 34 sayılı kararı ile değiştirilen Ortaöğretim Biyoloji dersi programının incelenmesi ve görüşmelerin yapılması. Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü dersi müfredat programının okunması ve görüşülmesi (Talim Terbiye Kurulu’nun 19/01/2018 tarih ve 43 sayılı kararı).

 

  1. Öğrencilerin bir önceki eğitim ve öğretim yılına dair eksik konu ve kazanımları ile öğrenme kayıplarına ilişkin “Eğitim Programı” konusunda görüşmelerin yapılması.
  2. Değerler eğitimi ile ilgili görüşmelerin yapılması.
  1. 7/09/2013 tarih ve 28758 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin, ilgili yönetmelikte 05/09/2019 tarih ve 30879 RG ile yapılan değişikliklerin okunması ve yapılacak çalışmaların buna göre planlanması.
  2. 2019–2020 zümre kararlarının incelenmesi ve değerlendirilmesi, başarıyı artıracak önlemlerin görüşülmesi.
  3. 2104 sayılı tebliğler dergisinde yayımlanan Atatürk İlke ve İnkılâplarının ders programında yer verilmesinin görüşülmesi.
  4. Ünitelendirilmiş yıllık planların hazırlanması. Yeni Biyoloji Eğitim Programı ve yürürlükteki programa ait belirtilen hedef ve davranışlar ile kazanımlar dikkate alınarak dersin işlenişinde uygulanacak yöntem-tekniklerin belirlenmesi. Ünitelendirilmiş yıllık planların yıllık çalışma takvimine göre hazırlanması.
  5. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim programları (BEP) ile ders planlarının görüşülmesi,
  6. Diğer zümreler ile işbirliği.
  7. Ders araç-gereçlerinin belirlenmesi.
  8. Yazılı sınavlar ve yazılı sorularının hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar üzerinde görüşmeler yapılması.
  9. Proje-Performans konularının belirlenmesi, öğrenciye verilmesinde dikkat edilecek özellikler üzerinde görüşmeler yapılması.
  10. Öğrenci başarısının artırılması için yapılabilecek çalışmaların tespit edilmesi. Okul öğrencilerinin TYT ve AYT ( Biyoloji Dersleri ) başarı durumunun görüşülmesi ve başarıyı artırıcı yöntem ve çalışmaların belirlenip kararlaştırılması.
  11. Laboratuvar kullanımının ve deney araç gereçleri kullanımının görüşülmesi.
  12. Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları yönergesinin okunması, bu kapsamda okulda açılacak kurslarla ilgili görüşmelerin yapılması
  13. İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin değerlendirilmesi
  14. Covid-19 salgını sonrası kontrollü normalleşme sürecinde okul, sınıf ve zümre genelinde yapılacak iş ve işlemlerin belirlenmesi.
  15. 2020-2021 Eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin Covid-19 salgını sürecindeki öğrenme kazanımlarına ilişkin eksiklerin giderilmesine yönelik gerçekleştirilecek tamamlayıcı eğitim programının planlanması.
  16. Dilek ve temenniler.
  17. Kapanış.

 

 biyoloji zümre tutanağı

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://www.biyolojidersim.com/2020-2021-biyoloji-dersi-senebasi-zumre-tutanagi/

Görüş ve eleştirilerinize en kısa zamanda cevap verilecektir.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.